Karviais-curd
27.08.2022
Tästä tuli ihanan kirpsakkaa curdia, joka sopii mainiosti esimerkiksi täytteeksi täytekakkuun kinuskimoussen kera. Nam!
Jos et siis keksi muuta käyttöä sun karviaisille, niin tässäpä yksi!

Karviais-curd:
600g karviaisia
1dl vettä
1,5dl sokeria
2 kananmunaa
75g voita
1. Irrota karviaisista kannat ja huuhtele marjat kunnolla.
2. Keitä karviaisia vedessä n. 10min kunnes pehmeitä.
3. Soseuta sauvasekoittimella sileäksi massaksi.
4. Lisää sokeri ja voi, keitä noin 5 min miedolla lämmöllä
5. Lisää kananmunat voimakkaasti vatkaten, ja keitä vielä noin 5min, kunnes seos on paksuuntunut.
6. Laita kuumennettuun lasipurkkiin ja jäähdytä.