Omena-puolukkayllätys

10.09.2023

Tämä syksyinen yllätys kätkee sisäänsä niin kirpeää puolukkaa, makeaa marenkia kuin hapanta omenaa. Piirakkapohjan päälle tulee puolukkaista tuorejuustotäytettä, karamellisoitua omenaa sekä päälle vielä pehmeänrapsakka marenkikuorrutus.

Pssst! Voit tehdä muuten piirakan valmiiksi jo edellisenä päivänä ja tarjoilupäivänä jatkaa karamellisoimalla omenat sekä lisäämällä marengin!



Pohja:

Voi 150 g

Vehnäjauho 3,75 dl

Fariinisokeri 0,5 dl

Hieno sokeri 0,5 dl

Kananmuna 1 kpl

Vesi 1 rkl

Puolukkatäyte:

Tuorejuusto 200 g

Maitorahka  200 g

Sokeri ½ dl

Kananmuna 2 kpl

Maizena 1 rkl

Puolukka (tuore/pakaste) 3 dl

Karamellisoidut omenat:

Fariinisokeri 1 dl

Voi 30 g

Calvados-viina 2 rkl

Omena (Granny Smith) 4 kpl

Marenki:

Valkuainen 3 kpl

Sokeri 150 g

Valmistusohjeet

Pohja:

  • Sekoita kuivat aineet keskenään. Nypi voi kuivien aineiden kanssa.
  • Lisää kananmuna (+ vettä tarvittaessa 1-2rkl)
  • Levitä vuokaan pohjalle + reunoille n. 3 cm
  • Laita pakastimeen väh. 10min ajaksi. Laita uuni lämpiämään 250°C
  • Tee pohjaan haarukalla reikiä
  • Laita uuniin 10min ajaksi, tee sillä aikaa puolukkatäyte.

Puolukkatäyte:

  • Sekoita kulhossa sekaisin tuorejuusto, maitorahka, sokeri sekä kananmuna.
  • Pyörittele puolukat maizenassa.
  • Vähennä uunin lämpötilaa 175°C
  • Lisää täytemassa piirakkapohjan päälle ja ripottele puolukat sen päälle.
  • Uuniin 175°C noin 25 min.
  • Jäähdytä piirakka ennen omenoiden ja marengin lisäämistä.

Karamellisoidut omenat:

  • Pilko omenat noin 2 cm x 2 cm kuutioiksi
  • Laita pannulle sokeri ja voi, anna kiehahtaa ja lisää omenat sekä calvados
  • Laita pannu miedolle lämmölle ja anna karamellisoitua n. 5min ajan, ja tee sillä aikaa marenki

Marenki:

  • Sekoita metallisessa kipossa valkuaiset sekä sokeri sekaisin
  • Lämmitä vesihauteessa seos n. 65°C
  • Vatkaa täydellä teholla n. 5 min yleiskoneessa tai sähkövatkaimella.

Viimeistely:

  • Kaada omenoista ylimääräinen neste pois ja levitä omenat piirakan päälle.
  • Nostele vielä marenki kauniisti päälle.
  • Paista vielä uunissa 150°C n. 12–15 min tai kunnes marenki on saanut kauniin värin.
Luo kotisivut ilmaiseksi! Tämä verkkosivu on luotu Webnodella. Luo oma verkkosivusi ilmaiseksi tänään! Aloita